csináld magad

Jó adag kisebb háztartási javításra csupán azért nem vállalkozunk, mert összetettebbnek tűnik, mint amilyen valójában.

HTML

Az automata mosógépet akkor értékeljük igazán, amikor bedobja a törülközőt. Ahhoz, hogy minél hosszabban szolgáljon, érdemes ápolni. Meghálálja.

A gondos gazda igyekszik tisztán tartani, amihez hozzáfér - ám ez kevés: a mosógép idővel itt-ott penésznyomokat ölt magára, egyre ércesebb szagot áraszt és a fehér ruhákat sem mossa már igazán fehérre. Ne hagyjuk annyiban, a gép szinte újjá varázsolható.

Szerszámok, anyagok

Csavarhúzók (lapos és PH2 általában elegendő), kombinált fogó, állítható papagájfogó, Evipass (egy- és ötliteres kiszerelésben kapható), szükség esetén (fehér) festék.

 

 

 

Kritikus pontok egy mosógépben

Néhány hely, ahol a pangó víz hajlamos megposhadni és ahonnan a lerakódásokat nehéz eltávolítani: a mosószerfészek, az innen az üst oldalába vezető gumicső, az üstből a szivattyúba vezető gumicső, maga a lúgszivattyú, valamint a kivezető gégecső. Érdemes odafigyelni a rozsdásodásnak kitett részekre is (leginkább a gép aljánál).

 

 

Lássunk hát neki.


************************************************************

Felső rész

Mosószerfiók, vízbevezetés

Alsó rész

Vízkivezetés, szivattyú

Hasznos információk

Néhány gép szervizkönyve, alkatrészboltok elérhetősége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csima.blog.hu/api/trackback/id/tr493006069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása